Legotillverkning

Legotillverkning med fokus på kvalitet

Hos oss på Påskallaviks Snickeri är det viktigt att vara införstådda i alla kunders behov.

Vi ser alltid till att förstå hela processen för att kunna leverera det bästa resultatet inom de tidsramar vi kommer överens om. Med vår kompetens och tekniska utrustning kan du på ett effektivt och smidigt sätt använda dig av oss för din legoproduktion. Vi har lång erfarenhet av att arbeta i CAD/CAM och produktionen sker i våra CNC-styrda fräsar. Vi utför legotillverkning i små eller stora volymer av träprodukter och inredningsdetaljer i träbaserat material samt kompositmaterial.

Rätt kompetens & rätt verktyg

Den senaste maskintekniken och vår gedigna erfarenhet gör oss till en pålitlig samarbetspartner. Läs mer om vår kompetens och maskinkapacitet eller kontakta oss gärna för ett besök i snickeriet.

Kapacitet legoproduktion

Vi utvecklar verksamheten kontinuerligt och strävar alltid efter att ligga i framkant när det gäller maskiner och programvaror. Allt för att säkerställa en effektiv och kvalitativ produkt till våra kunder. Förutom våra avancerade CNC-maskiner, som presenteras nedan, har vi alla traditionella verktyg och maskiner som ett modernt snickeri behöver. Som om inte detta vore nog så har vi kompetent och utbildad personal som kan göra underverk med alla dessa hjälpmedel, utan att sticka ut hakan för långt törs vi säga att vi brukar kunna lösa och tillverka det mesta av en träbit.

Arbetsprocessen

I CAD (Computer-aided design) producerar vi en 3D-visualisering utifrån kundens önskemål och funktion. Visualiseringen översätts sedan till en CNC (Computer Numerical Control)-kod i CAM (Computer Aided Manufacturing). Där omvandlas 3D-visualiseringen till en metod för hur detaljen ska producerar och bearbetas i CNC-maskinerna till en slutprodukt eller prototyp.

CNC-maskiner

CNC

Biesse Rover C6.50

5-axlig CNC-maskin utrustad med verktygsmagasin för 33 verktyg och med en borrlåda med 41 borrplatser. Maskinen har ett arbetsområde på 1535×4660 mm.

 

CNC

Biesse Rover C9.65 Edge

Vår senaste stora maskininvestering och därmed också lite av vårt flaggskepp. En stor CNC-maskin som är extremt utrustad för att kunna vara så flexibel som möjligt och för att klara en varierad produktion. 5-axlig CNC-maskin utrustad med verktygsmagasin för 48 verktyg och med en borrlåda med 41 borrplatser samt att maskinen även är utrustad med ett kantlistningsaggregat.

Kantlistningsaggregatet möjliggör att man utför hela arbetsprocessen, exempelvis en figurativ skiva med kantlistning och eventuell efterföljande bearbetning i ett upplägg och en enda maskin vilket sparar tid och ger en jämnare och högre kvalité på produkten.

Maskinen har ett arbetsområde på 1935×6200 mm (gäller vid enbart fräsning/borrning) och 1850×5300 mm vid bearbetning med kantlistning.

 

Salvado Super Angle

Salvador SuperAngle 600 Angular Cutting Optimizing Saw

Superangle 600 är det idealiska skär centret för vinklar optimerad skärning. Den direkta tekniska utvecklingen av traditionella skär metoder, kan superangle 600 öka produktivitet, för att garantera maximal precision och behålla. Snabb och exakt: den roterande tabellen är fast på ett innovativt hög precision mekaniskt konstruktions system som garanterar exakta vinklar och det förvaltas direkt av en elektronisk motor av hög teknik och kraft också under bromsning. Endast tack vare kombinationen av dessa två innovativa och högteknologiska lösningar, övervinkel 600 erhåller samtidigt maximal precision med den maximala hastigheten på rörelse.