Om oss

Familjeföretaget med hantverkarstolthet

Vi kompromissar aldrig på kvalitet och funktion, allt arbete genomförs helt efter dina önskemål. Underleverantörerna väljs med stor omsorg från minsta skruv och spik till finaste trä. Med stöd av avancerad datorteknik i kombination med ett genuint hantverk kan Påskallaviks Snickeri skapa det som du söker i den stil och funktion som du kräver. Vi tar fram ritningar och designförslag samt mäter upp det arbete som du vill ha utfört.

Det startade 1965

Peder Ivarsson är idag ägare av Påskallaviks Snickeri AB. 1965 grundade Peders far det som kom att bli Påskallaviks Snickeri AB, samma år som Peder föddes. När Peder var 7 år gammal fick han en dag följa med sin far till arbetet, han ville visa sin far att han också kunde snickra. Peder arbetade tillsammans med sin far på somrarna från 12 års ålder, sedan dess har han aldrig slutat.

1983 ombildades företaget, Peder klev in som delägare direkt efter skolan, 18 år gammal. Inriktningen på verksamheten låg då till största del på restaurering och byggnation. De var specialiserade på restaurering av gamla byggnader, kyrkor, herrgårdar med mera.

1989 blir Påskallaviks Snickeri aktiebolag

För att effektivisera verksamheten köptes fler maskiner in. Investeringen ledde till att de på 90-talet hade tre anställda på snickeriet och fem anställda på byggnationssidan. År 2000 dog grundaren, Peders far. Byggverksamheten lades då ned och Peder tog över företaget.

2001 gjordes en större satsning och genom ett inköp av den första CNC-maskinen utvecklades verksamheten.

Branden ödelade snickeriet

En brand utbröt 2004 som totalförstörde snickeriet. Peders kämparanda var det som drev honom vidare trots den hårda motvinden. Under den tuffa tiden då de valde att bygga upp snickeriet igen, hyrde Peder in sig hos andra snickerier i Kalmar och Berga för att kunna hålla delar av produktionen igång.  I Augusti 2005 slogs dörrarna upp till det nybyggda snickeriet som de nu flyttat från Påskallavik till Oskarshamn. Sedan dess har utveckling fortsatt och nya maskiner och teknik har införskaffats för att kunna ligga i framkant.

”Vi gör vårt yttersta för att kunna leverera med den höga kvalitet du förväntar dig och inom de tidsramar som vi tillsammans kommer överens om. Vi har ett gott renommé i branschen, samt mycket nöjda kunder på platser över hela Sverige.”

Varmt välkommen att kontakta oss för ett lyckat projekt!

Hjärtliga hälsningar
Peder Ivarsson, VD